Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Avrupa Merkez Bankası stratejisini değiştirme kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun sürekli artması ve düşmesine yönelik dalgalanmalara karşı stratejisini değiştirme kararı aldı. ECB, yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak.

Çin’de imalat sektörü haziranda daralma seyrini sürdürdü

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, haziranda geçen aya göre artsa da daralma seyrini sürdürdü.

Doğrudan satışlar hakkında yönetmelik taslağıyla gerekçesiz cayma!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ve TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yönetmelikle tüketiciler satın aldıkları ürün ya da hizmetten 30 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayabilecek.

Kıdem tazminatından bedelli askerliğe tüm ödemeler değişiyor! 3 Temmuz öncesi zam tablosu ortaya çıktı

Temmuz ayına sayılı gün kala, enflasyon zammı beklentisi maaşlardan sosyal yardımlara kadar tüm ödemeleri şekillendirmeye başladı. Kıdem tazminatı ve bedelli askerlik ücreti en çok dikkat çeken kalemler arasında. İşte 3 temmuz öncesi ortaya çıkan zam tablosu…

Güven endeksi, reel kesim, perakende ve inşaatta düştü

Güven endeksi, reel kesim, perakende ve inşaatta düştü