Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: Ücret zammı ve sosyal haklar gündemde!

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Ücret ve Sosyal Haklar Masada

Üçüncü oturum, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türk-İş ve Hak-İş temsilcileri, 21 maddelik teklif taslağını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Kamuda en düşük günlük ücretin 1800 liraya yükseltilmesi talep ediliyor. Kıdem zammı ve refah payı da masadaki talepler arasında bulunuyor. Ayrıca, toplantıda bir sonraki oturumun tarihi netleştirilecek.

Görüşmelerde Ücret ve Sosyal Haklar Öne Çıkıyor

İdari konularda uzlaşma sağlanmış olsa da ücret artışı ve sosyal haklar konusunda net bir anlaşma henüz yok. Bu durum, işçi kesiminde beklentilerin yükselmesine ve sürecin yakından takip edilmesine sebep oluyor.

Detaylı Bir İnceleme ve Koordinasyon Gerekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sürecinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. TÜHİS ev sahipliğinde yapılan ilk toplantının ardından sürecin devam ettiğini belirtti.

Işıkhan, “24 Nisan’da yeni bir toplantı gerçekleşecek. Süreci dikkatle yönetiyoruz. Henüz erken olduğunu düşünerek herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Ücretler, özlük hakları ve sosyal yardımlar konusunda teknik heyetler detaylı çalışmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, süreci koordine ediyor ve detayları inceliyor” dedi.

Related Posts

Türkiye, fındık ihracatından 1,2 milyar dolar gelir sağladı

Türkiye, 2025 yılının 6 ayında fındık ihracatından 1,2 milyar dolara yakın gelir elde etti.

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete alındığı 2009’dan bu yana yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında taşınan yolcu sayısının 100 milyonu geçtiğini bildirdi.

Tarım Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması: Et tüketiminde risk bulunmuyor

Ülke genelinde tüm hayvan pazarlarının süresiz kapanmasına neden olan şap hastalığı için bakanlık, “Gıda arz güvenliğini etkilemeyecek, kırmızı et tüketiminde herhangi bir risk bulunmamakta, güvenle tüketilebilir” derken, uzmanlar süt üretiminde yüzde 30-70 arası kayıplar yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Avrupa Merkez Bankası stratejisini değiştirme kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun sürekli artması ve düşmesine yönelik dalgalanmalara karşı stratejisini değiştirme kararı aldı. ECB, yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak.