Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: ‘Gençlerin Bilişim Projeleri Akranlarına Eğitimde Katkı Sunacak’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi Zirvesi’nde konuştu. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) iş birliği ile Genç Bilişim Ekosistemi (GençTek) tarafından ilk defa organize edilen zirve sayesinde, lise öğrencilerinin bilişim projelerini paylaşarak, akranlarının öğrenme süreçlerine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, 2011 yılından bu yana Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) çerçevesinde interaktif tahtaların neredeyse tüm okullara kurulduğunu ve bu okullara internet erişimi sağlandığını vurgulayarak, ardından dünyanın en büyük eğitim içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) oluşturulduğunu açıkladı. Tekin, “Bu projeler bazı politik tartışmalara yol açsa da, uluslararası eğitim kuruluşlarının takdirini kazanarak dünyada interaktif tahtalarla donatılmış tek ülke konumuna geldik” dedi.

‘Eğitimde Dönüşüm ve Yenilikler Muhalefetin Eleştirilerine Rağmen Devam Edecek’

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya alınan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin muhalefet tarafından eleştirildiğini belirterek, müfredat değişikliğinin öğrencilerin gelişen teknolojilere uyum sağlamalarını amaçladığını söyledi. Tekin, “Eğitimi sadece bilgi merkezli olmaktan çıkarıp, verilen bilgileri uygulamaya ve beceriye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eğitim paradigması değişiyor ve biz bu değişime ayak uydurmak istiyoruz. 2011’de eleştirilen adımlarımız bugün övgü alıyor. Önemli olan hedefimizi görmek ve ona odaklanmaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, zirve kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledikten sonra programı tamamladı.

Related Posts

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Sinan Poyraz öldü mü, yaşıyor mu? Mehmet Akif Sinan Poyraz kimdir?

Sinan Poyraz, sosyal medya dünyasında “Facia Üçlü” ekibiyle tanınan, Vine ve YouTube platformlarında çektiği absürt komedi videolarıyla milyonların sevgisini kazanan bir fenomen ve oyuncu. Adana doğumlu Mehmet Akif Sinan Poyraz, zorlu bir çocukluk geçirmesine rağmen enerjisi ve mizah anlayışıyla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. “Karışma Bende” gibi sinema filmlerinde rol alarak beyazperdede de adından söz ettiren Poyraz, son dönemde hakkında çıkan “Sinan Poyraz öldü mü?” iddialarıyla gündeme geldi. Peki, Sinan Poyraz kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

HMGS sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. Adalet Bakanlığı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, 27 Nisan’da gerçekleştirildi. 17 il ve 18 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara 120 sorudan oluşan test yöneltildi ve 155 dakika cevaplama süresi tanındı. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından HMGS sonuçları erişime açılacak. ÖSYM sınav sonuç tarihini de paylaştı. Peki HMGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar…

AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?

Açıköğretim Fakültesi final sınavları için geri sayım. 2024-2025 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarına kısa bir süre kala sınava katılacak olan adaylar sınav giriş yeri sorgulanıyor. Peki, AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?

Akademi sınavı için başvurular başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Akademi Giriş Sınavı (AGS) başvuruları başladı. Sınava başvurular 20 Mayıs’a kadar yapılabilecek.

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir