Remzi Durmuş: Avrupa Birliği karbon salınımına göre ek vergi alacak

Yeşil Dönüşüm Sürecinde Türkiye’nin Durumu: Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş’un Gözünden

Abdurrahman Yazıcı’nın Haberler.com’daki programına konuk olan Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş, küresel ölçekte hızla gelişen yeşil dönüşüm sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Avrupa Birliği’nin karbon salınımına dayalı ek vergi uygulamalarının Türkiye için zorunlu uyum gerekliliğine dikkat çekti.

“Avrupa Birliği, Karbon Salınımına Göre Ek Vergi Alacak”

Yeşil dönüşümün ticarette yeni kapılar açtığını vurgulayan Remzi Durmuş, “Avrupa Birliği, karbon salınım miktarına bağlı olarak gümrüklerde ek vergiler uygulayacak” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yönelik ihracatında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Durmuş, bu durumun Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceğine değindi.

“Yeşil Dönüşüm Ticareti de Etkiliyor”

Durmuş, sürdürülebilirliğin artık sadece çevresel bir konu olmadığını, aynı zamanda ekonomik bir gereklilik haline geldiğini ifade etti. “Yeşil dönüşümle birlikte ticaret de dönüşüyor” diyen Durmuş, “Dünya genelinde trilyon dolarlık yeşil dönüşüm pazarı bulunuyor” diyerek ticari boyuta dikkat çekti. Avrupa Birliği’nin, kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik küresel standartlar belirlediğine işaret etti.

“Türkiye, İklim Yasasıyla Avrupa Birliği’ne Uyum Sağlıyor”

Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecinde attığı adımları değerlendiren Durmuş, “İklim yasası, Türkiye’de iklimle ilgili çalışmaları hukuki bir çerçevede bir araya getiriyor” dedi. Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik standartlarına uyumun önemine vurgu yapan Durmuş, “2026 yılından itibaren sürdürülebilirlik kurallarına uymayan şirketler, Avrupa Birliği’ne ihracatta ek karbon vergileriyle karşılaşacak” uyarısında bulundu.

Related Posts

Türkiye, fındık ihracatından 1,2 milyar dolar gelir sağladı

Türkiye, 2025 yılının 6 ayında fındık ihracatından 1,2 milyar dolara yakın gelir elde etti.

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete alındığı 2009’dan bu yana yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında taşınan yolcu sayısının 100 milyonu geçtiğini bildirdi.

Tarım Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması: Et tüketiminde risk bulunmuyor

Ülke genelinde tüm hayvan pazarlarının süresiz kapanmasına neden olan şap hastalığı için bakanlık, “Gıda arz güvenliğini etkilemeyecek, kırmızı et tüketiminde herhangi bir risk bulunmamakta, güvenle tüketilebilir” derken, uzmanlar süt üretiminde yüzde 30-70 arası kayıplar yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Avrupa Merkez Bankası stratejisini değiştirme kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun sürekli artması ve düşmesine yönelik dalgalanmalara karşı stratejisini değiştirme kararı aldı. ECB, yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak.