Pera Öğrenme’den sanat dolu bir yaz: Pera Müzesi çocuklarla buluşuyor

Pera Öğrenme Yaz Tatili Atölyeleri Çocukları Davet Ediyor

Pera Öğrenme, 22-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Yaz Tatili Atölyeleri ile 4-12 yaş arası çocukları sanat ve keşfin buluştuğu sihirli bir yolculuğa davet ediyor. Bu atölye programında çocuklar, rehberli sergi turlarıyla sanat eserlerini yakından tanıma ve yaratıcılıklarını keşfetme fırsatı bulacaklar.

Program kapsamında; 4-6, 7-12 ve 9-12 yaş gruplarına yönelik birbirinden farklı toplam sekiz atölye bulunmaktadır.

4-6 yaş arası çocuklara yönelik etkinlikler

Masaldan Maskey

Marcel Dzama’nın masalsı ve gizemli evreninden ilhamla, çocuklar eva kağıtlarını keserek yarasanın kanatlarına, baykuşun tüylerine ya da tilkinin sivri kulaklarına özgün bir şekilde hayat veriyor. Ebeveynler ve çocuklar birlikte eğlenerek tasarladıkları hayvan maskelerini takarak hayali masal sahnesine adım atıyor ve kendi hikayelerinin kahramanı olma şansı yakalıyorlar.

Kanatlı Düşler

Dzama’nın eserlerinde yer alan kelebek figürlerini ve desenlerini rehber eşliğinde inceleyen çocuklar, yapılan atölye çalışmasında kelebek şeklindeki tuvallerin kanatlarını Dzama’dan ilham alarak ve kendi yaratıcılıklarını katarak seçtikleri desen ve renklerle özgün şekilde renklendirme imkânı buluyorlar.

Piyonlar Ülkesinin Sakinleri

Bu atölye kapsamında çocuklar, Dzama’nın rengarenk karakterler ve masal kahramanları ile dolu Ay Işığıyla Dans sergisini geziyor ve sanatçının satranç taşlarından ilhamla tasarladığı ilgi çekici heykelleri keşfediyor. Serginin ardından kendi hayal güçlerini serbest bırakan çocuklar Piyonlar Ülkesi’nde yaşayacak yeni piyonları tasarlıyorlar.

7-12 yaş arası çocuklara yönelik etkinlikler

Diorama: Küçük Kutuda Büyük Evren

Çocuklar bu atölyede, hayal gücüyle yoğrulmuş bambaşka bir evrenin kapılarını aralıyor. Doğanın sıradışı yönlerini minyatür sahnede yeniden canlandıran çocuklar kendi hikayelerini oluşturmanın tadını çıkarıyorlar. Bu atölye aracılığıyla; kartonlara doku, renk ve form katan çocuklar kendi üç boyutlu eserlerini yaratabiliyorlar.

Tabaklara Dökülen Hikayeler

Sıradışı Minas’ı rehber eşliğinde gezen çocuklar, sergide yer alan Genovefa Hikâye tasvirli seramik tabak serisini inceleyerek hikâye anlatımının görsel formlara nasıl ifade edildiğini keşfediyorlar. Atölye çalışmasında ise ilk olarak kısa bir hikâye dinleyen çocuklar, bu hikâyenin dört evresini tabaklara çizimleriyle aktarıyorlar.

Süper Kahramanlar Titanlara Karşı

Bu interaktif hikâye anlatıcılığı atölyesinde çocuklar, galaksileri ele geçiren İmparator Tota’nın tehdidi altındaki Mavi Gezegen’i kurtarmak üzere bir maceraya atılıyor. Renkleri yok eden titanlarla yüzleşen çocuklar, süper kahramanlar hayal edip; maskeler, kuklalar ya da resimlerle karakterlerini tasarlıyor. Ardından anlatıcıyla birlikte hikâyeye katılarak ve kahramanlarının gücünü kullanarak gezegeni kurtarmanın yollarını keşfediyorlar.

Ay Işığında Satranç Dansı

Bu ebeveyn-çocuk atölyesinde Jeux Dramatiques tiyatro yöntemiyle çocukların ebeveynleriyle birlikte katılığı, kostüm tasarımı ve doğaçlama oyun içeren özel bir müze deneyimi sunuyor.

9-12 yaş arası çocuklara yönelik etkinlikler

Bir ayağıyla testi tutarken uzun boynunu eğerek testiden su içen bir kuş mu yoksa “A” harfi mi? Minas Avramidis’in Selanik’teki atölyesinin girişinde yer alan hayvan figürlü harflerinden yola çıkarak kendilerine özgü yaratıcı harfler tasarlayan çocuklar, harfleri canlılara dönüştürerek eğlenceli ve özgün bir görsel dil geliştiriyorlar.

Related Posts

‘Faruk’ filminin sevilen karakteri hayatını kaybetti

‘Faruk’ filminin sevilen karakteri hayatını kaybetti

DGS’ye girenlere önemli hatırlatma: Son tarih 31 Temmuz

2025 Dikey Geçiş Sınavı’na (2025-DGS) giren adaylara ÖSYM’den önemli bir uyarı var. ÖSYM; adaylara, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılması istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

2025 YKS sayısal bölümler neler? Hangi bölümler SAY taban puanı ile alıyor?

Üniversite tercihi yapacak adaylar için puan türüne uygun bölümleri doğru şekilde bilmek büyük önem taşıyor. İşte sayısal alanda tercih yapacak adaylar için 4 yıllık sayısal bölümler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Yeni fakülteler ve enstitüler kuruldu

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, yüksekokul ve enstitülerin kurulması, bazı fakülte ve enstitülerin kapatılması ile bazı fakültelerin adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Van Kültür Yolu Festıvali sanatla kapılarını açtı: 300 etkinlik, 9 günlük şölen

Van Kültür Yolu Festıvali sanatla kapılarını açtı: 300 etkinlik, 9 günlük şölen

Vize süreci eğitimi etkiliyor… ‘Eğitim Vizemi Şimdi İstiyorum’ kampanyası başlatıldı

Türkiye’den yurtdışına okumaya gitmek isteyen öğrenciler vize sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği (YEDAB), her yıl yaklaşık 10 bin Türk öğrenci Erasmus programına kabul edildiği halde vize randevusu alamadığı için ‘Eğitim Vizemi Şimdi İstiyorum’ kampanyası başlattı.