Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) 2024’te 50 Bin Öğretmene Ulaştı

ÖRAV, 2024’te 50 Bin Öğretmene Ulaştı: Garanti BBVA’nın Destekleriyle

Garanti BBVA’nın destekleriyle 16 yıl önce kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimini odak alarak etki alanını genişletmeye devam ediyor. Öğretmenler aracılığıyla nitelikli eğitime erişimi destekleyen ÖRAV, 2024 yılında eğitim programlarını yaklaşık 50 bin öğretmene ve 12 milyondan fazla öğrenci ile ailelerine ulaştırdı.

ÖRAV, yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, uzaktan eğitim platformu eKampüs aracılığıyla ‘Farklılaştırma Eğitimi’, ‘Çağdaş Yaklaşımlarla Etkili Ders Tasarımı’ ve ‘Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı Eğitimi’ gibi üç yeni çevrimiçi eğitim programını 2024 yılında hayata geçirdi.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay, “ÖRAV, geride bıraktığı 16 yıl içinde öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek olmayı hedefledi. Bugüne dek, 417 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisine, 12 milyondan fazla öğrenciye ve ailesine ulaşan ÖRAV, 2024 yılında da yeni projeler ve eğitimlerle öğretmenlere destek olmaya devam ediyor” dedi.

ÖRAV’ın 2024 Çalışmaları

  • Yenilikçi Eğitim Programları: ‘Farklılaştırma Eğitimi’, ‘Çağdaş Yaklaşımlarla Etkili Ders Tasarımı’ ve ‘Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı Eğitimi’ gibi yeni programlar sunuldu.
  • Yapay Zeka Eğitimi: Öğretmenlere yapay zeka araçlarını kullanma becerisi kazandıran bir program başlatıldı.
  • Yarıyıl Atölyeleri: 60 eğitimcinin rehberliğinde düzenlenen atölyelere 1.756 öğretmen katıldı.
  • İyilik Peşinde Koşma: ÖRAV gönüllüleri, bağış kampanyalarıyla eğitimlere kaynak sağladı.
  • ÖRAV Eğitim Şenliği: 7 bin 500 öğretmenin katıldığı 584 atölye düzenlendi.

Öğretmenler ve öğrencilere destek olmayı hedefleyen ÖRAV, Garanti BBVA’nın da desteği ile eğitimde fark yaratmaya devam ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir