Mersin’de Polen Hasadı Başladı

Mersin’de Baharla Birlikte Polen Hasadı Başladı: Sağlık İçin Altın Değerinde!

Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin’de, baharın gelmesiyle birlikte sıfır rakımda milyonlarca arının topladığı polen hasat edilmeye başlandı. Polenin kilogram fiyatının bin 300 TL civarında olduğu belirtiliyor. Doğal protein açısından oldukça zengin olan polen, sağlık açısından da büyük faydalar sağlıyor.

Mersin, Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’te yer alıyor. Sert geçen kış ve ardından yaşanan zirai don olayı nedeniyle bahar geç başladı ancak çiçek mevsimiyle birlikte arılar polen toplamaya başladı. Arıcılar, milyonlarca arının topladığı polenleri kilogram fiyatı bin 300 TL civarında olan mevsimlerinde hasat etmeye başladı. Toroslar ve Eğriçayır yaylasında devam edecek olan hasat sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor. Tahminlere göre, kentte bulunan 4 bin arıcı sezonda yaklaşık 200 ton civarında polen hasat edecek.

Baharla birlikte polen hasadına başlayan arıcı Celal Çay, “Kış mevsimi güzel geçti ve arılara bol miktarda polen sağladı. Bunun hasadını yapıyoruz ve mutlu bir şekilde işimizi sürdürüyoruz” dedi. Kışın sert geçtiğini ancak hemen ardından güzel bir baharın gelmesiyle çiçeklerin açtığını ve arıların polen toplamaya başladığını söyleyen Çay, olumlu bir sezon geçireceklerini belirtti.

2 çocuk annesi Gökçe Çay da eşiyle birlikte polen hasadı yaparak güzel bir verim elde ettiklerini belirtti. Her gün bir kaşık polen tüketmenin doğal protein alımı için oldukça faydalı olduğunu aktaran Çay, çocuklarına da polen tükettirdiğini söyledi.

Arıcı Hayrettin Gürbüz, polenin arıcıların geçim kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaparak, arıların bahara olumlu tepki verdiğini ve gelecek sezon için umutlu olduklarını dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Turhan, polenin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, polenin insan vücudu için önemli bir protein ve amino asit kaynağı olduğunu söyledi. B vitaminleri açısından zengin olan polenin birçok faydası olduğunu aktaran Prof. Dr. Turhan, günlük olarak bir tatlı kaşığı polen tüketilmesini önerdi.

Mersin’de polen hasadı işçileri de harikulade bir sezona giriş yapıyor. Yeni polen hasat sezonunda hem doğal ürünler tüketecek olanlar hem de arıcılık alanında çalışacaklar için sevindirici bir dönem başlıyor. Artık sağlığınıza önem vermek istiyorsanız, polen tüketmeyi denemelisiniz. – MERSİN

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir