Lise öğrencileri, Stanford Üniversitesi ile geleceğin sağlık teknolojileri için projeler üretecek

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi İş Birliğiyle Kaliforniya’ya 300 Öğrenci Gitti

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında 300 öğrenci, Stanford Üniversitesi’ne zengin bir deneyim yaşamak üzere Kaliforniya’ya seyahat etti.

Öğrenciler, geleceğin sağlık teknolojileri konusundaki çözümlerini geliştirdikleri 40 projeyle, Stanford Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde görev yapan doktorlar, biyomedikal mühendisler, proje yöneticileri ve koordinatörlerden oluşan jüriye projelerini sundular. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 138 öğrenci arasında 40 projeden birinci olan proje, Bilfen Çayyolu Liseleri öğrencileri tarafından geliştirilen ‘Otomatik İzlemeli Akıllı Ozon Terapi Hastane Yatağı’ projesi oldu. Bu başarı, öğrencilere Stanford’da bir ay boyunca staj yapma imkanı sağladı.

Bilfen Liseleri Kimya Bölüm Başkanı Demek Akçayöz, öğrencilere sağlıkta inovasyon temasıyla projeler geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti. Öğrencilerin bu süreçte büyük emek harcadıklarını ve profesyonel bir atmosferde bulunmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade etti.

Ayrıcalıklı bir Deneyim

Projede görev alan öğrencilerden Mehmet Berk Üstüner, ‘yatak yarası’ problemini çözmeye yönelik projeye katıldığını ve projeyi heyecanla geliştirdiklerini dile getirdi. Üstüner’in yanı sıra elektronik kısmında yer alan Doğu Kaan Akgül ve yazılım kısmını üstlenen Kağan Erkan da projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve başarının getirdiği heyecanı yaşadıklarını belirttiler. Ağustos ayında Stanford Hastanesi’nde gerçekleştirecekleri staj deneyimi için sabırsızlanan öğrenciler, projelerini daha da geliştirmeyi ve bilimsel deneyler yapmayı hedefliyorlar.

Projede yer alan öğrencilerin başarıları, Bilfen Liseleri ve Stanford Üniversitesi iş birliğinin sağladığı fırsatlarla gelecek nesillerin sağlık teknolojilerine katkı sağlayacak yetenekleri desteklemeye devam ediyor.

Related Posts

James Webb Uzay Teleskobu bilinen en uzak galaksiyi keşfetti

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), evrenin oluşumundan sadece 280 milyon yıl sonra ortaya çıkan ve bugüne kadar tespit edilen en uzak galaksiyi gözlemledi. Bu keşif, JWST’nin kozmik zamanın en erken evrelerine dair perdeyi aralama kapasitesini bir kez daha ortaya koydu.

Xiaomi yeni etkinliğinde neler tanıtacak?

Xiaomi 22 Mayıs’ta gerçekleşecek 15’inci yıl dönümü etkinliğinde ilk işlemcisini ve yeni telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor.

iPhone kullanıcıları dikkat! iOS 18.5 için geri sayım: İşte tüm detaylar…

iPhone kullanıcıları için çıkacak olan bir sonraki yazılım güncellemesi iOS 18.5 haftaya geliyor. İşte iOS 18.5’teki yenilikler ve ne zaman yayınlanacağı hakkında bilmeniz gereken her şey.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.