Kenan Güngör: Mangal Kömüründe İhracat Başarısı

Kenan Güngör: Babasından Aldığı Mesleği 35 Yıldır Sürdürüyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde mangal kömürcülüğü mesleğini 35 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Kenan Güngör, yıllık ortalama 60 ton ürünü tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD ve Avrupa’ya ihraç ediyor.

Keçikaya köyünde bulunan 3 dönüm arazide mangal kömürü üreten 55 yaşındaki Güngör, Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden aldığı meşe, pırnal ve zeytin ağaçlarından elde ettiği odunları değerlendiriyor.

Kaliteli mangal kömürü elde etmek için odunları koni şeklinde dizip üstünü saman ve toprakla kapatan Güngör, “ocak” adını verdiği yapıları kontrollü şekilde 10-15 gün boyunca yakarak ürünlerini üretiyor.

Güngör, yılda ortalama 300 ton mangal kömürü üretirken, en kaliteli ürünleri tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediyor. Ürünler, paletler üzerine istiflenip tırlar aracılığıyla söz konusu ülkelere gönderiliyor.

Kenan Güngör: “Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyoruz”

Kenan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasından mesleği devraldığını ve yılın her ayında üretim yaptıklarını belirterek, en kaliteli mangal kömürünün “pırnal meşe” ağacından elde edildiğini vurguladı.

Odunları Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden sağlayan Güngör, ürettikleri kömürleri tedarikçi firmalara sattıklarını ve bir kısmını ABD ve Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyledi.

İşletmesinde daimi olarak 4 işçi çalıştığını belirten Güngör, sağlıklı çalışma koşullarına önem verdiklerini ve çevreye zarar vermeden üretim yaptıklarını dile getirdi.

Mangal kömürlerinin hazırlanması sürecinin bir ay sürdüğünü aktaran Güngör, işin kurallarına uyduklarını ve ürünleri tüketiciye en kaliteli şekilde sunduklarını belirtti.

Related Posts

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete alındığı 2009’dan bu yana yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında taşınan yolcu sayısının 100 milyonu geçtiğini bildirdi.

Tarım Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması: Et tüketiminde risk bulunmuyor

Ülke genelinde tüm hayvan pazarlarının süresiz kapanmasına neden olan şap hastalığı için bakanlık, “Gıda arz güvenliğini etkilemeyecek, kırmızı et tüketiminde herhangi bir risk bulunmamakta, güvenle tüketilebilir” derken, uzmanlar süt üretiminde yüzde 30-70 arası kayıplar yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Avrupa Merkez Bankası stratejisini değiştirme kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun sürekli artması ve düşmesine yönelik dalgalanmalara karşı stratejisini değiştirme kararı aldı. ECB, yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak.

Çin’de imalat sektörü haziranda daralma seyrini sürdürdü

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, haziranda geçen aya göre artsa da daralma seyrini sürdürdü.