Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Kaliteli protein kaynağı olan kırmızı etin tüketiminde porsiyon kontrolü ve doğru pişirme yönteminin önemi vurgulandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, özellikle fazla sakatat tüketiminin gut ve böbrek hastalıklarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Kurban Bayramı süresince günlük et tüketiminin belirli miktarları aşmaması gerektiğini belirten Uka, et tüketimine eşlik edecek dengeli bir tabağın sindirimi destekleyeceğini ifade etti.

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin bazı riskleri beraberinde getirebileceğini hatırlattı. Özellikle sindirim sistemi ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Uka, bayram sofralarında sağlıklı tercihler yapmanın önemine değindi.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, bayram süresince et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor. Etin porsiyon kontrolü ve pişirme şekli büyük önem taşıyor. Aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Diyetisyen Uka, et tüketimi konusunda önerilerde bulundu.

  • Her öğüne çiğ sebze veya salata eklemek
  • Probiyotik kaynakları tüketmek
  • Baharatların sindirimi destekleyici etkilerinden faydalanmak
  • Yemek sonrası kısa yürüyüşler yaparak sindirimi kolaylaştırmak
  • Lifli besinler ve bol su tüketerek bağırsak sağlığını korumak

Bunun yanı sıra etin saklanması ve pişirilmesi konusunda da bilgiler veren Uka, et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırdı. Kalp hastaları ve kronik hastalığı olan bireylerin özellikle dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayan Uzman, sağlıklı bir şekilde et tüketiminin önemine değindi. Unutmayın, sağlıklı ve dengeli beslenmek her zaman en önemli önceliktir!

Related Posts

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Uzmanlar uyarıyor: Evlilik öncesi bu testi mutlaka yaptırın!

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.