Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Islak Mendillerin Cilde Etkileri ve Doğru Kullanımı

Uzmanlara göre, son yıllarda yüzey temizleyici, parfümlü ve sirkeli olarak üretilen ıslak mendillerin sık kullanımı cilt rahatsızlıklarını artırabiliyor. Hijyen malzemesi olarak da kullanılan ıslak mendillerin özellikle bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve hassas cilt yapısına sahip kişilerde cilt problemlerine neden olabileceği belirtiliyor.

Kimya Profesörü Kalaycı, ıslak mendillerin içeriğinde bulunan alkol, paraben gibi koruyucular, koku maddeleri ve dezenfektanların cilt bariyerini bozarak kuruluk ve cilt hasarına yol açabileceğini vurguluyor. Ayrıca, cildin bu kimyasallara karşı hassasiyet göstermesi durumunda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor.

Kalaycı, ıslak mendillerin günlük temizlik ürünleri olmadığını, acil durumlarda kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ürün seçerken dermatolojik açıdan test edilmiş, alkol, paraben ve koku içermeyen, cilt bariyerini koruyan ve PH değeri 4,5 ile 5,5 arasında olan ürünleri tercih etmenin önemli olduğunu ifade ediyor.

Bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılacaksa saf su ve pamuktan oluşan mendillerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kalaycı, ciltte herhangi bir problem yaşandığında ıslak mendil kullanımının bırakılması ve bir dermatologa başvurulması gerektiğini vurguluyor. Günlük temizlik için su ve sabunun en doğru tercih olduğunu belirten uzmanlar, ıslak mendillerin su ve sabunun yerini tutamayacağını hatırlatıyor.

Related Posts

Keneyi çıplak elle çıkarttı: Kabusu yaşadı!

Cenaze için gittiği Sivas’ta keneye maruz kalan 17 yaşındaki Eyüp Can Karapınar, İstanbul’a döndükten sonra Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Zorlu süreci atlatan genç, “Her şey sıfırdan başlamış gibi” derken, uzmanlar çıplak elle kene çıkarılmaması konusunda uyardı.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Müge Acar, yaz aylarında artan güneş maruziyetinin cilt üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygulanması gereken beş temel adımı anlattı. Cildin ihtiyaçlarının mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Acar, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle kuruluk, hassasiyet, leke oluşumu ve erken yaşlanma gibi sorunların daha sık görüldüğünü belirtti.

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.