Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

Türkiye’nin Yüksek Hızlı Tren Ağı Genişliyor

Türkiye’nin ilk yüksek hızlı tren hattı 13 Mart 2009’da Ankara-Eskişehir güzergahında hizmete girdi. Uraloğlu, bu önemli adımla Türkiye’yi Avrupa’da 6’ncı, dünyada da 8’inci yüksek hızlı tren işletmecisi konumuna getirdiklerini belirtiyor. Ankara-Konya, Ankara-İstanbul, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hatlarıyla birlikte 2.251 kilometrelik yüksek hızlı ve hızlı demir yolu ağı oluşturuldu ve vatandaşlara konforlu ulaşım imkanı sunuldu.

Uraloğlu, 30 Haziran itibarıyla hızlı demir yolu taşımacılığında önemli bir kilometre taşı geçildiğini açıkladı. Yüksek hızlı trenler, hizmete başladıkları tarihten bu yana 100 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi ve 98,2 milyon kilometre yol kat etti. Ankara-İstanbul hattı en fazla yolcuyu taşırken, onu Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hatları takip etti. Diğer hatlarda da milyonlarca yolcuya hizmet verildi.

“Nüfusun yüzde 51’ine YHT hizmeti sağlıyoruz”

Uraloğlu, doğrudan ve kombine taşımacılıkla 20 şehre ve nüfusun yüzde 51’ine yüksek hızlı tren hizmeti sunduklarını belirtti. Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas’a doğrudan seferler düzenlendiğini vurgulayan Uraloğlu, kombine taşımacılıkla da diğer şehirlere ulaşım imkanı sağlandığını söyledi.

Related Posts

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

Tarım Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması: Et tüketiminde risk bulunmuyor

Ülke genelinde tüm hayvan pazarlarının süresiz kapanmasına neden olan şap hastalığı için bakanlık, “Gıda arz güvenliğini etkilemeyecek, kırmızı et tüketiminde herhangi bir risk bulunmamakta, güvenle tüketilebilir” derken, uzmanlar süt üretiminde yüzde 30-70 arası kayıplar yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Avrupa Merkez Bankası stratejisini değiştirme kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonun sürekli artması ve düşmesine yönelik dalgalanmalara karşı stratejisini değiştirme kararı aldı. ECB, yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak.

Çin’de imalat sektörü haziranda daralma seyrini sürdürdü

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, haziranda geçen aya göre artsa da daralma seyrini sürdürdü.

Doğrudan satışlar hakkında yönetmelik taslağıyla gerekçesiz cayma!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ve TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yönetmelikle tüketiciler satın aldıkları ürün ya da hizmetten 30 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayabilecek.