489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Grenadier Balığının Başında Ilginç Parazitler Keşfedildi

Deniz bilimcileri, Macrourus cinsine ait derin deniz balığı grenadier’in başında görülen ilginç bir parazit keşfi yaptı. Paylaşılan videoda, grenadier’in başının her iki tarafına yapışmış şekilde bulunan Lophoura szidati türü copepodlar dikkat çekiyor. Bu copepodlar, balığın başında sanki iki “çift kuyruk” varmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Parazitler, balığın kaslarına gömülerek kanı ve vücut sıvılarıyla besleniyor.

Derin Denizlerdeki Sırlar 489 Metre Altında Ortaya Çıkarıldı

Bilim insanları, deniz seviyesinin 489 metre altında keşfedilen bu ilginç parazitlere dair görüntüleri kaydetti. Keşif gezisinin amacı, Güney Sandwich Adaları çevresindeki deniz tabanını ve biyoçeşitliliği araştırmaktı. Grenadier balıkları, Kuzey ve Güney Atlantik ile Antarktika çevresindeki soğuk sularda yaşayan geniş baş yapıları ve ince uzun kuyruklarıyla tanınıyor.

Antarktika sulardaki balık parazitleri hakkındaki bilgiler oldukça sınırlı olsa da L. szidati copepodunun Macrourus türleri üzerinde sıkça rastlanan bir parazit olduğu biliniyor. Dişi bireylerin, balığın kas dokusuna yerleşip burada uzun süre yaşadığı tahmin ediliyor. Bu gizemli parazitlerin yaşam döngüleri hala tam olarak bilinmese de, ev sahibi balıkla birlikte uzun yıllar geçirdikleri düşünülüyor.

Parazitlerin yaşam süresi ve etkileri konusunda kesin veriler olmamakla birlikte, grenadier balıklarının başında uzun süreli bir konaklama sağlayan bu parazitlerin doğaya ve deniz canlılarına etkileri üzerine detaylı araştırmalar devam etmektedir.

Related Posts

James Webb Uzay Teleskobu bilinen en uzak galaksiyi keşfetti

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), evrenin oluşumundan sadece 280 milyon yıl sonra ortaya çıkan ve bugüne kadar tespit edilen en uzak galaksiyi gözlemledi. Bu keşif, JWST’nin kozmik zamanın en erken evrelerine dair perdeyi aralama kapasitesini bir kez daha ortaya koydu.

Xiaomi yeni etkinliğinde neler tanıtacak?

Xiaomi 22 Mayıs’ta gerçekleşecek 15’inci yıl dönümü etkinliğinde ilk işlemcisini ve yeni telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor.

iPhone kullanıcıları dikkat! iOS 18.5 için geri sayım: İşte tüm detaylar…

iPhone kullanıcıları için çıkacak olan bir sonraki yazılım güncellemesi iOS 18.5 haftaya geliyor. İşte iOS 18.5’teki yenilikler ve ne zaman yayınlanacağı hakkında bilmeniz gereken her şey.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.